Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Verhuizen in tijden van corona kan doorgaan: 'Verhuizers werken in kleinere teams'

24 maart 2020 18:16 Aangepast: 24 maart 2020 21:37
Archieffoto Beeld © ANP

Ondanks de verscherpte overheidsmaatregelen kunnen Nederlanders blijven verhuizen. Al zijn er volgens de branchevereniging onder verhuizers en klanten zorgen over mogelijke besmettingen.

De branchevereniging voor Erkende Verhuizers laat aan RTL Z weten dat ze de adviezen van de overheid opvolgt.

Aan hun achterban adviseren ze om voortaan in kleinere teams te werken (maximaal 3 mensen) en om minimaal anderhalve meter afstand te houden.

'Wasmachine de trap op is nu lastig'

"Ik geef toe, dat wordt in de praktijk ontzettend lastig. De problemen doen zich dan al voor als je een wasmachine de trap op wilt tillen", zegt voorzitter Arco van Ede.

Verhuizingen kunnen doorgaan, maar zullen volgens hem wel langer duren. "De teams worden kleiner en in plaats van een tot twee dagen gaat een verhuizing dan bijvoorbeeld drie dagen duren."

Van Ede zegt dat er al mensen zijn die afbellen, al wordt verhuizen nog wel gewoon toegestaan door de overheid. Verzetten leidt daarnaast tot extra kosten voor de consument. Vanwege het coronavirus durven sommige op dit moment niet meer te verhuizen. Exacte aantallen kan hij niet geven. 

Extra hulpmiddelen ingezet

Er zijn echter ook mensen die simpelweg niet kunnen afzeggen. Ze moeten hun huis uit en dus naar het nieuwe huis toe. "Met een kleinere groep verhuizers zullen we dan werkzaamheden verrichten. Ook kunnen we gebruik maken van extra hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een verhuislift, waar je dat in andere situaties niet zou doen."

Er zijn wel zorgen bij de achterban, aldus Van Ede. Verhuizers maken zich zorgen of ze nog wel werk hebben. "Het vraagt om de nodige creativiteit van verhuizers om veilig hun werk te blijven doen."

De branchevereniging zegt dat verhuizers die zich niet lekker voelen thuis moeten blijven. De klant wordt gevraagd om vooraf eventuele ziekteklachten te melden. 

Miniatuurvoorbeeld
Alle nieuwe maatregelen op een rij

Aangescherpte maatregelen: dit verandert er voor bedrijven en klanten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van