Ga naar de inhoud
Bedrijven

Corendon annuleert alle vakanties tot 1 juni, reizigers krijgen tegoedbon

Beeld © ANP

Reisorganisatie Corendon heeft besloten om alle reizen met een vertrekdatum tot 1 juni te annuleren. Corendon neemt de maatregel door het coronavirus en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat noodzakelijk is. Gedupeerde klanten krijgen geen geld terug, maar een tegoedbon.

In totaal worden er 80.000 vakanties geannuleerd, meldt de reisorganisatie. Corendon schrapte eerder al alle vluchten en cruises tot en met 31 maart. Toen ging het om 40.000 vakanties

"Naar verwachting gaat deze wereldwijde crisissituatie nog geruime tijd duren en we hebben duidelijkheid willen scheppen voor onze klanten", stelt topman Steven van der Heijden.

Geen geld terug: uitzonderlijke situatie

Klanten die een reis geboekt hadden en voor 1 juni zouden vertrekken, krijgen vandaag een mail van de touroperator. Zij krijgen geen geld terug maar een coronavoucher, die ze kunnen gebruiken om een andere reis te boeken. Normaal gesproken hebben klanten recht om de reissom teruggestort te krijgen. 

De reisorganisatie ziet het coronavirus en de gevolgen ervan als een uitzonderlijke situatie waardoor "Corendon zich op het standpunt heeft gesteld dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken".

De organisatie is met de branche, het ministerie van Economische Zaken en toezichthouder ACM in gesprek over die regeling.

Race,
Lees meer
Race, songfestival, concert en voetbal uitgesteld: krijg je je geld terug?

Vakantie onmogelijk

Corendon ziet zichzelf genoodzaakt dit besluit te nemen, door de overheidsadviezen maar ook omdat reizigers op veel plekken simpelweg niet meer terecht kunnen.

Door alle reizen nu te annuleren wil de reisorganisatie voorkomen dat klanten nu voor een vakantie betalen waar mogelijk alsnog een streep doorheen gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van