Ga naar de inhoud
Bedrijven

Schiphol nog te druk om vijf van de zeven pieren te sluiten

Reizigers op Schiphol begin februari. Beeld © ANP

Op het Schiphol is het nog te druk om morgen al af te kunnen schalen tot een kerndienstverlening. Dat zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de dienstverlening op de luchthaven te beperken omdat er veel minder gevlogen wordt. Van de zeven pieren zouden er met ingang van dinsdag 24 maart nog maar twee open zijn.

Maar dat wordt voorlopig uitgesteld tot dit weekend, omdat er 'nog steeds een te hoog aanbod' van vliegtuigen is. Zo worden er repatriëringsvluchten uitgevoerd waarmee in het buitenland gestrande Nederlandse naar huis worden gehaald. Ook maken vrachtvliegtuigen gebruik van de ruimte die ontstaat nu passagiersvliegtuigen minder vliegen.

Vliegverkeer
Lees ook:
Vliegverkeer op z'n gat: Schiphol sluit 5 van de 7 pieren

Nog bijna 400 vluchten

Op dit moment worden nog geen 400 vluchten per dag afgehandeld, aldus de woordvoerder. Dan gaat het om aankomende of vertrekkende vluchten. Op een normale dag handelt Schiphol tussen de 1300 en 1500 vluchten af. Bij een kern-Schiphol zal dat naar verwachting nog zo'n 150 vluchten zijn, hoewel de luchthaven zelf geen concrete aantallen vluchten wil noemen.

Op een speciale website zijn de ontwikkelingen op de luchthaven te volgen.