Bedrijven

Na Ryanair en KLM schrapt ook Easyjet groot deel van vluchten

20 maart 2020 18:16 Aangepast: 20 maart 2020 20:26
Toestellen van Easyjet in Berlijn. Beeld © AFP

Ook luchtvaartmaatschappij Easyjet ontkomt er niet aan: het bedrijf schrapt vanaf volgende week dinsdag bijna alle vluchten. Vanaf 24 maart houdt het bedrijf het grootste deel van de vliegtuigen aan de grond.

Vanwege alle reisbeperkingen om het coronavirus in te dammen en het sluiten van de grenzen door sommige landen voor toeristische reizen, ziet Easyjet geen andere uitweg. Als een vlucht wordt geschrapt, meldt de maatschappij dat aan de klanten waar het om gaat.

Vluchten van, naar en binnen VK

Er blijven alleen nog wat vluchten van, naar en binnen het Verenigd Koninkrijk mogelijk, goed voor zo'n 10 procent van het aantal passagiers dat het bedrijf normaal gesproken in deze periode van het jaar vervoert, aldus Easyjet. Reizigers die de komende weken een vlucht met het bedrijf hadden geboekt, adviseert Easyjet om de datum te wijzigen. Wie zijn reis plant op een datum voor 28 februari 2021, mag kostenloos omboeken. 

Het bedrijf is nu vooral druk met het terughalen van reizigers van hun bestemming, maandag verwacht Easyjet de meeste van de repatriëringsvluchten te hebben voltooid. 

Netwerk KLM krimpt fors

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is ook druk met het terughalen van passagiers die vanwege inreisverboden ineens niet meer welkom zijn. Als er nog wel gevlogen mag worden, vliegt KLM deze dagen zo veel mogelijk om passagiers naar Nederland te halen.

Omdat er veel landen zijn waar een inreisverbod voor Europeanen geldt, stopt de luchtvaartmaatschappij ook met vliegen naar steden in de landen. Met ingang van volgende week, wordt het intercontinentale netwerk van het bedrijf dan ook stevig ingekrompen

Transavia schrapt alle vluchten

Dochtermaatschappij Transavia annuleert alle geplande vluchten tot en met 15 april. De luchtvaartmaatschappij kondigde al eerder aan haar vluchten tot 5 april niet uit te voeren. Vandaag is besloten de periode met tien dagen te verlengen.

De luchtvaartmaatschappij zal per week besluiten of deze termijn wordt verlengd. De passagiers worden hierover geïnformeerd en ontvangen een voucher ter hoogte van de waarde van hun reis. Het uitvoeren van vluchten voor het repatriëren van gestrande passagiers wordt waar nodig voortgezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegverkeer op z'n gat: Schiphol sluit 5 van de 7 pieren

Ryanair schrapt meer dan 80 procent

Concurrent Ryanair nam eerder een soortgelijk besluit. Sinds woensdag 18 maart tot en met volgende week dinsdag 24 maart heeft het bedrijf al 80 procent van de vluchten geannuleerd. En na die periode zullen de meeste toestellen, zo niet alle aan de grond blijven

Alleen een heel klein aantal vluchten tussen het VK en Ierland gaat nog door. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor een prikkie de lucht in door coronacrisis: Easyjet stunt met tarieven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van