Bedrijven

Londens naaktrestaurant kan de enorme vraag niet aan

30 april 2016 12:01 Aangepast: 31 juli 2017 15:00
Beeld © anp

Het Londense restaurant waar je naakt kunt eten en niet eens electriciteit heeft, blijkt een grote hit: inmiddels staan er al 28.000 mensen op de wachtlijst.

De Bunyadi opent vanaf juni drie maanden zijn deuren in Londen.

Bij binnenkomst worden gasten eerst naar een kleedkamer geleid, waarna ze naakt kunnen aanschuiven voor het diner. Wie dat toch een beetje te spannend vindt, kan terecht in het gedeelte waar wel kledij gedragen kan worden.

Idee achter concept
Zo'n 10 dagen geleden waren er nog 'maar' 4000 geïnteresseerden voor tickets. Zelfs dat was al teveel, want er zijn maar 46 tafeltjes. Tien dagen later is dat aantal dus verzevenvoudigd

Het idee achter het restaurant is dat mensen voor een avondje bevrijdt worden van alle ballast. Niet alleen van hun kleren, maar ook van hun telefoon, elektriciteit, gas en ongezond voedsel. Alle maaltijden worden namelijk zo puur mogelijk gemaakt: zonder extra kleurstoffen en chemicaliën.

Een menu kost tussen de 55 en 65 pond per persoon. Waarom is eten en drinken in de horeca eigenlijk altijd zo duur, krijg je wel waar voor je geld? We zochten het uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore