Bedrijven

Voor een prikkie de lucht in door coronacrisis: Easyjet stunt met tarieven

18 maart 2020 13:10 Aangepast: 18 maart 2020 13:14
Easyjet-personeel met mondkapjes. Beeld © ANP

Easyjet gooit de vluchten voor dit najaar en volgend voorjaar in de uitverkoop. Voor minder dan 40 euro kunnen klanten die getroffen zijn door de veranderde reisadviezen nu een vlucht boeken of omboeken.

Het gaat om de jaarlijkse uitverkoop voor vluchten in de winterperiode. Tot en met middernacht op dinsdag 24 maart kun je vluchten boeken voor de periode van 25 oktober dit jaar tot 28 februari volgend jaar, voor niet meer dan 39,60 euro.

Normaal gesproken gaan prijzen omhoog als er meer stoelen worden geboekt, maar dat gaat in dit geval niet op, laat een woordvoerder weten aan RTL Z.

Extra's niet inbegrepen

Dat tarief geldt voor een enkele reis per persoon en is afhankelijk van de beschikbaarheid. In het maximale tarief van 39,60 euro zijn alle belastingen en toeslagen meegenomen. Voor bagage, upgrades van je stoel en andere extra's geldt een meerprijs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mijn (zaken)reis gaat niet door vanwege coronavirus: wat kan ik claimen?

Wijzigingskosten vervallen

Behalve goedkopere vluchten hoeven klanten ook geen wijzigingskosten te betalen als ze hun vlucht naar een andere datum of bestemming willen verplaatsen. Als het nieuwe tarief hoger is, hoeven klanten alleen het verschil te betalen. Andere luchtvaartmaatschappijen hanteren overigens ook al enige tijd zo'n beleid.

Deze vrijstelling geldt volgens de luchtvaartmaatschappij 'tot nader order' voor zowel bestaande als nieuwe boekingen, ook voor geboekte vluchten na 24 maart. Als het coronavirus langer aanhoudt, kunnen de nieuwe vluchten dus ook zonder extra kosten weer omgeboekt worden.

Sommige bestemmingen uitgesloten

Easyjet wil met het vervroegen van de uitverkoop van de wintervluchten hun klanten 'nog meer keuze' geven voor het verplaatsen van vluchten. Alle klanten kunnen nu de data van hun aanstaande vluchten veranderen naar elk moment vóór februari 2021.

De actie geldt niet voor vluchten naar Berlijn, Marokko, Egypte, Turkije, Tunesië, Israël en Jordanië. Daarvoor komt een andere datum beschikbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wie tijdens coronacrisis tóch naar vakantiehuisje gaat, riskeert celstraf in Noorwegen

Geen reddingsboei

Easyjet zegt de winteruitverkoop te vervroegen na het aangescherpte reisadvies van Buitenlandse Zaken, namelijk om alleen nog te reizen het buitenland als dit noodzakelijk is. 

De luchtvaartmaatschappij laat aan RTL Z weten dat het vervroegen van de winteruitverkoop geen maatregel is voor het bedrijf om extra inkomsten te genereren in lastige tijden. "​​​​​​Wij zijn ons ervan bewust dat de reisplannen van onze passagiers zijn verstoord", zegt een woordvoerder. 

Nog geen indicatie van schade

Het bedrijf zegt ook nog geen indicatie te kunnen geven van inkomstenverlies 'vanwege aanhoudende onzekerheid', maar laat wel weten dat het de situatie 'nauwlettend volgt' en hun aandeelhouders en de markt updatet wanneer mogelijk. "Ondertussen ondernemen we actie om kosten en niet-kritieke uitgaven uit het bedrijf te halen."

Op dit moment heeft Easyjet wereldwijd meer dan 100 vliegtuigen aan de grond, 'maar dit aantal verandert constant vanwege nieuwe reisbeperkingen en de laatste ontwikkelingen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van