Ga naar de inhoud
Bedrijven

Albert Heijn zet caissières achter tafelzeil als bescherming tegen corona

Een caissière aan het werk bij AH Paterswolde, waar doorzichtig tafelzeil geplaatst is. Beeld © Erwin Schlepers

Het is een bizar gezicht: in de Albert Heijn in Paterswolde werken kassamedewerkers achter transparante tafelzeilen. Die zijn opgehangen om personeel en klanten te beschermen tegen het coronavirus.

De tafelzeilen zijn ontstaan als grapje, maar nu serieus - en tot tevredenheid - opgehangen. Mark van Maanen, accountmanager bij groothandel Blyco, raakte er gisteren over in gesprek met AH-filiaalmanager Erwin Schlepers.

Schlepers' dilemma was dat zijn caissières niet kunnen voldoen aan de richtlijn van het RIVM om 1,5 meter afstand te houden tot klanten. Daar wilde hij een oplossing voor bedenken.

Van Maanen reageerde grappend: dan moet je er tafelzeil tussen hangen. "We keken elkaar aan en zeiden allebei: dat is 'm", beschrijft hij. "Ik heb een stukje gebracht en dat bleek te werken."

Lopend vuurtje

Nu gaat het zeil viral: Blyco is al gebeld voor bestellingen door verschillende supermarkten die het ook willen hebben. "Het gaat als een lopend vuurtje. Het is toch mooi dat we elkaar zo allemaal een beetje kunnen helpen in deze rare tijden."

Filiaalmanager Schlepers is tevreden. "De caissières moeten er even aan wennen omdat ze net iets meer opgesloten zitten, maar daarna vinden ze het wel prettig. Klanten reageren ook goed, die vinden het goed dat we de veiligheid zo serieus nemen."

Ook hij krijgt vragen van collega-filiaalhouders die willen weten hoe hij het gedaan heeft en of zij er iets mee kunnen. "Het is vrij makkelijk om er winkels mee te voorzien, dus dat is echt geen probleem."

Meer winkels

De Albert Heijn in Paterswolde is niet de enige die een afscherming plaatst tussen kassamedewerkers en klanten beschermt. De Jumbo in Dokkum heeft deze week schotten ingezet, en ook een cafetaria in Klundert koos voor een plastic zeil.