Bedrijven

T-Mobile sluit net als KPN winkels voor drie weken om coronacrisis

17 maart 2020 07:34 Aangepast: 23 maart 2020 13:01
Een winkel van T-Mobile in Zoetermeer. Beeld © ANP

T-Mobile sluit vanaf morgen al zijn winkels in Nederland. De deuren gaan niet meer open tot in ieder geval maandag 6 april, zo laat het telecombedrijf weten. Het bedrijf volgt concurrent KPN, dat gisteren hetzelfde aankondigde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

T-Mobile heropent winkels als loket

In de drie weken worden in een aantal winkels verspreid over het land beschermende maatregelen genomen tegen het nieuwe coronavirus, waarna ze weer open kunnen, meldt T-Mobile in een persbericht.

"Dit is zeker geen lichtzinnig besluit geweest omdat we ons realiseren dat we hulp aan klanten in tijden van maatschappelijke onzekerheid voorlopig niet meer kunnen bieden in onze shops", aldus topman Søren Abildgaard. Volgens hem wordt er alles aan gedaan om de service zoveel mogelijk op afstand te borgen, maar staat de gezondheid van medewerkers en klanten voorop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden bedrijven vragen deeltijd-ww aan, maar dat biedt geen garantie op zelfde loon

Gratis thuisbezorgd

Vandaag kunnen klanten nog in de winkels terecht voor onder andere het afsluiten van een abonnement, het ophalen van een bestelling of een reparatie. Daarna kan een bestelling die nog niet is opgehaald gratis worden thuisbezorgd.

Bij KPN zijn de winkels ook tot 6 april gesloten en worden daarnaast de activiteiten van monteurs beperkt. Die komen alleen bij urgente storingen langs

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rutte in speech: we laten ondernemers niet in de steek

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

KPN sluit alle winkels, geen monteurs aan huis

Update 14.18 uur.

Ook VodafoneZiggo sluit de winkels, meldt het in een persbericht. Het bedrijf doet dat vanaf vandaag, en gaat de komende dagen onderzoeken of het mogelijk is om toch weer open te gaan. 

Het overweegt maatregelen als desinfecterende middelen, een beperkt aantal klanten en markeringen om afstand te houden. Afhankelijk van of dit mogelijk is, besluit het bedrijf 'of en wanneer' winkels weer open kunnen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van