Bedrijven

Ook Sunweb en TUI annuleren alle reizen tot eind maart

15 maart 2020 11:41 Aangepast: 15 maart 2020 12:20
Drukte in de vertrekhal bij de informatiebalie van TUI op Schiphol. Beeld © ANP

Reisorganisaties TUI en Sunweb hebben besloten om per direct alle vlieg- en wintersportvakanties te annuleren tot het eind van de maand.

Bij Sunweb worden alle vlieg- en wintersportvakanties die zouden vertrekken tot en met 31 maart geannuleerd, tot en met 17 april zelfs voor alle reizen naar Turkije. Alle reizen na die data blijven vooralsnog staan.

Ook TUI stopt met alle vakantiereizen tot en met eind maart. Vluchten probeert het bedrijf nog wel zoveel mogelijk uit te voeren, net zo lang tot alle reizigers weer terug in Nederland zijn. Dat geldt ook voor mensen die een vlucht hebben geboekt bij TUI naar de plek waar zij wonen of verblijven voor langere tijd. "Wij willen ook hen weer veilig thuisbrengen. Wanneer die taak volbracht is, zullen wij stoppen met vliegen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rampspoed luchtvaart: Corendon annuleert vakanties, KLM schrapt meer vluchten

Vakantie afmaken

De organisatie voerde al praktisch geen reizen meer uit naar bestemmingen waarop een inreisbeperking geldt of waar een gewone vakantie niet meer mogelijk is, laat het bedrijf weten. 

Reizigers die nu op vakantie zijn met Sunweb kunnen hun vakantie afmaken en op de geplande dag van vertrek terug naar Nederland reizen, laat de organisatie weten. Behalve als zij in een land op vakantie zijn dat de grenzen sluit, zoals op dit moment bijvoorbeeld het geval is in Marokko. Daar wordt samengewerkt met de autoriteiten om mensen zo snel mogelijk weer naar Nederland te krijgen.

Geld terug

Beide organisaties bieden voor geannuleerde reizen een tegoedbon aan ter waarde van de geboekte vakantie, die later kan worden ingezet voor een andere reis. TUI biedt deze optie ook aan voor reizigers die nog wel kunnen vliegen naar een bestemming maar dat liever niet meer doen.

Gisteren besloot Corendon al om voorlopig alle vliegvakanties en cruises te schrappen tot het eind van de maand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KLM neemt noodmaatregelen: wil werktijdverkorting voor 33.000 mensen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van