Bedrijven

Rabobank hakt coronaknoop door: deel personeel gescheiden van de rest

09 maart 2020 11:13
Personeel gaat het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht binnen. Beeld © ANP

Een deel van het personeel van Rabobank mag voorlopig absoluut niet meer naar het hoofdkantoor komen in Utrecht. Mensen die afgelopen week hebben getest of kritieke taken van de bank ook op afstand uitgevoerd kunnen worden, worden nu geacht geen fysiek contact meer te hebben met collega's.

Dat bevestigt een woordvoerder aan RTL Z. Bepaalde teams moeten op afstand werken en contact vermijden met collega's van buiten het team.

Kritieke taken

Zo hoopt de bank ervoor te zorgen dat zelfs als ergens het coronavirus binnen de bank uitbreekt, er nog altijd mensen zijn die de bank draaiende kunnen houden op een andere locatie.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de afdeling die het betalingsverkeer werkend moet houden en de zogenoemde treasury-afdeling. Die heeft als taak om te zorgen dat er genoeg geld voorhanden is om aan de verplichtingen te voldoen en de beleggingen te beheren.

Voorzorg

Ook mogen mensen die eerder zijn gevraagd om thuis te werken niet meer naar kantoor komen. De bank benadrukt trouwens dat het nog altijd om een voorzorgsmaatregel gaat.

ECB: iedereen werkt thuis

ING verplaatste met dezelfde reden eerder al een handvol mensen op kritieke afdelingen naar andere locaties. ABN Amro heeft één uitwijklocatie waar zo'n 300 mensen aan de slag kunnen als dat nodig is.

Ook de Europese Centrale Bank (ECB) neemt forse voorzorgsmaatregelen. De 3500 medewerkers van de ECB in Frankfurt moeten vandaag thuiswerken. Zo wil de ECB testen of de boel draaiende gehouden kan worden onafhankelijk van het hoofdkantoor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van