Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Alitalia schrapt alle internationale vluchten vanaf Milaan

08 maart 2020 19:05 Aangepast: 08 maart 2020 19:29
Maandagochtend landt voorlopig het laatste toestel van Alitalia op Malpensa. Beeld © Getty

De Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia schrapt vanaf maandagochtend alle internationale vluchten vanuit Milaan. Om de hoofdstad van Lombardije te bereiken, moeten internationale luchtreizigers via Rome vliegen. Ook KLM schrapt de vluchten naar Milaan.

Alitalia neemt drastische maatregelen in navolging van de maatregelen van de Italiaanse regering om verspreiding van het coronavirus te beperken.  De luchtvaartmaatschappij sluit alle activiteiten op het vliegveld Milaan Malpensa.

Daarnaast worden op het tweede vliegveld van Milaan, Linate, alleen de binnenlandse vluchten afgehandeld. Alle internationale vluchten gaan voorlopig via het vliegveld van Rome. Of passagiers moeten op steden als Turijn en Venetië vliegen om dan met de trein naar Milaan te reizen. 

Tot 3 april geen vluchten

Een Alitalia-vlucht uit New York die morgenochtend moet landen, is de laatste die nog wordt toegelaten. Op het vliegveld van Venetië vermindert Alitalia ook het aantal vluchten.  

De maatregel geldt in ieder geval tot 3 april. Tot die datum heeft de Italiaanse regering besloten heel Lombardije en andere delen van Noord-Italië grotendeels af te sluiten.

Mensen mogen alleen nog het huis uit om naar het werk te gaan, boodschappen te doen of om een andere belangrijke reden. Verder moeten inwoners thuisblijven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noord-Italië op slot: economische klap voor de regio, maar handel gaat door

Non actief

Het coronavirus brengt Alitalia nog dieper in de problemen. Het bedrijf had al een aanvraag gedaan om bijna 4000 personeelsleden tijdelijk op non actief te zetten vanwege het feit dat er veel minder gevlogen wordt sinds de uitbraak van het coronavirus.  

Alitalia telt 93 toestellen en vliegt op 106 bestemmingen vanuit met name Rome en Milaan. Het bedrijf is al enkele decennia in de financiële problemen en is op dit moment eigendom van de Italiaanse overheid die al jaren op zoek is naar een koper.  

Ook KLM schrapt vluchten

Ander maatschappijen waren al eerder gestopt met vliegen op Milaan. American Airlines schrapt tot 24 april de twee vluchten die het wekelijks aanbiedt tussen de VS en Milaan.

British Airways schrapt een deel van de vluchten naar Italië, net als onder meer Easyjet, Ryanair en Brussels Airlines.

Ook KLM schrapt voor maandag de vluchten naar Milaan en Venetie, zo zei een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Hoe lang dat gaat duren is onduidelijk. "We bekijken de situatie van dag tot dag." 

De Nederlandse overheid roept haar burgers in de regio's waar nu strenge maatregelen worden getroffen om snel terug te keren naar huis.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van