Bedrijven

Picnic extra druk door coronavirus: 'Soort kerstgevoel'

05 maart 2020 06:24
Picnic-ceo Michiel Muller. Beeld © ANP

Online supermarkt Picnic waarschuwt klanten per mail voor extra drukte. Het staat er niet specifiek bij, maar topman Michiel Muller laat aan RTL Z weten dat het 'zeker' door het coronavirus komt. "Het is alle hens aan dek."

In de e-mail staat dat het 'momenteel erg druk' is, waardoor niet alle bezorgtijden beschikbaar zijn. Picnic raadt klanten aan hun bestelling een paar dagen eerder te plaatsen dan normaal. Het lijkt erop dat meer mensen de supermarkt willen mijden én wat extra willen hamsteren.

"Klanten zijn gewend om voor tien uur 's avonds te bestellen en het dan de volgende dag in huis hebben, maar dat lukt ons nu niet. Hou er rekening mee, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan", zegt Muller.

Screenshot van de e-mail die Picnic nu aan klanten verstuurt. Screenshot van de e-mail die Picnic nu aan klanten verstuurt.

20 procent extra capaciteit

Picnic haalt nu alles uit de kast om de extra bestellingen te kunnen verwerken, vertelt Muller. "We zitten nu op 20 procent meer capaciteit. De bestellingen zijn ook wat groter dan normaal. Dus we hebben behalve meer bestellingen ook meer mensen nodig."

"Ik krijg er een soort kerstachtig gevoel bij", zegt Muller. "Je probeert het maximale te doen met je bestaande mensen en middelen. Elke dag proberen we een beetje meer te doen, want je kunt niet van de ene op de andere dag meer doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Blijft het coronavirus op voorwerpen in leven? En zo ja, hoe lang?

Algoritme in de war

Normaal gesproken weet het algoritme van Picnic hoeveel ervan een bepaald product wordt gekocht, vertelt Muller. Maar omdat er nu sterke vraag is naar specifieke producten, 'is het algoritme ook een beetje in de war', zegt de ceo. "Dat algoritme heeft geen coronavirus zien aankomen."

Behalve de handgels, die inmiddels ook bij Picnic uitverkocht zijn, zijn vooral de houdbare producten in trek. "Witte bonen in tomatensaus, bruine bonen, tissues, zalm in blik, die doen het nu goed", zegt Muller.

Hij verwacht dat de vraag naar houdbare producten op een gegeven moment wel weer normaal zal worden. "Als je vijf blikken zalm in de kast hebt staan, ben je wel klaar, toch?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van