Bedrijven

Schadeclaims voor hagel- en waterschade raken resultaat ASR

18 november 2016 07:46 Aangepast: 29 juli 2017 18:00
Beeld © ANP

Verzekeraar ASR heeft in het derde kwartaal een iets minder resultaat geboekt dan een jaar geleden.

Schadeclaims voor hagel- en waterschade uit de eerste helft van het jaar drukten het resultaat, hoewel dat effect grotendeels werd gecompenseerd door gunstige ontwikkelingen bij de levensverzekeringen.

Meer premies

ASR meldt een operationeel resultaat van 150 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 8 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijf ontving wel bijna 10 procent meer aan premies.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten stelde dat de resultaten van ASR in 2016 voldoen aan de doelstellingen voor de langere termijn. 

Klimaatverandering = hogere premies

In augustus werd al duidelijk: dankzij klimaatverandering worden de verzekeringspremies een stuk duurder. In juli richtte een grote hagelstorm enorm veel schade aan in Nederland. Het bleek een grote strop voor land- en tuinbouwbedrijven, en die verhaalde de schade weer op de verzekeraars. Dat heeft NN, Delta Lloyd, Achmea en ASR bij elkaar 364 miljoen euro gekost.

Jos Baeten van ASR zei toen: "Op de heel lange termijn zie je dat het aantal weerschades aan het toenemen is, dus je moet niet uitsluiten dat de premie die mensen betalen voor de dekking van weerschade hoger wordt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van