Bedrijven

Beloning voorganger Hamers bij UBS gekort naar 11,7 miljoen

28 februari 2020 10:22
Sergio Ermotti Beeld © ANP

Sergio Ermotti, de grootverdiener onder de bankiers van Europa, heeft het afgelopen jaar 11 procent minder binnengeharkt dan een jaar eerder. De Zwitserse bank UBS verlaagde de bonus voor Ermotti omdat het bedrijf zijn financiële doelstellingen niet haalde.

Honger hoeft de topman van UBS niet te lijden. Hij houdt een beloning over van 12,5 miljoen Zwitserse frank (11,7 miljoen euro), voor zijn laatste jaar als ceo.

Later dit jaar wordt hij opgevolgd door Ralph Hamers, de huidige topman van ING. Hamer gaat er flink op vooruit, hij kan bij UBS zes keer meer gaan verdienen dan bij ING.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Megaboete voor Zwitserse bank UBS in Frankrijk: 4,5 miljard euro

Mogelijk nog 1,4 miljoen eraf

De beloning van de Ermotti kan nog 1,4 miljoen euro lager uitvallen. Een jaar geleden legde een rechtbank in Frankrijk UBS boetes op van opgeteld 4,5 miljard euro. De bank had Franse klanten geholpen hun vermogen buiten het zicht van de Franse belastingdienst te houden door dit op Zwitserse geheime rekeningen te stallen.

In juni begint een hoger beroep tegen die uitspraak. De bonussen van Ermotti en andere UBS-bestuurders hangen af van de uitkomst daarvan. In totaal staat er 6,9 miljoen euro aan bonussen op het spel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ralph Hamers kan bij UBS 6 keer meer verdienen dan bij ING

Al met al ziet het er voor Ralph Hamers nog altijd goed uit als hij aan de slag gaat bij UBS. Zijn voorganger verdient in het slechtste geval 11,1 miljoen euro in zijn laatste jaar als ceo. Dat is nog altijd aanzienlijk meer dan de 2,3 miljoen euro die Hamers bij ING verdiende in 2018.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore