Bedrijven

Droombaantje racefans: vrijwilliger in pitstraat tijdens race Zandvoort

27 februari 2020 06:07 Aangepast: 27 februari 2020 12:17
Het (betaalde) team van Red Bull aan het werk in de pitstraat. Beeld © ANP

Een buitenkansje voor wie gratis van dichtbij het Formule 1-circus op Zandvoort wil volgen. Bouwbedrijf VolkerWessels zoekt vrijwilligers die mee willen helpen in de pitstraat. Er is plek voor tien enthousiastelingen. 

Het raceweekend op Zandvoort draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Daarmee bespaart de organisatie zeker een miljoen aan inhuur van hostesses, fotografen en kaartjescontroleurs, rekende RTL Z eerder uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzet vrijwilligers scheelt Songfestival en Formule 1 miljoenen euro's

Helpen bij het wegen

Voor tien van de in totaal circa 1400 vrijwilligers is een bijzondere taak weggelegd. Zij moeten helpen bij de weegmomenten van de racebolides tijdens zo'n weekend. "De kers op de taart, een supercoole functie, want je werkt met de teams zelf", legt Ingrid Prins, directeur communicatie van het bedrijf, enthousiast uit. 

De uitverkorenen, die naast hun beschikbaarheid het hele weekend onder meer worden geselecteerd op hun fysieke gesteldheid en bereidheid de 'handen uit de mouwen' te steken, moet helpen duwen als de raceauto's naar de weegplaats gebracht moeten worden. In de racerij gelden minimumeisen qua gewicht, om zo de wedstrijd zo eerlijk en veilig mogelijk te houden. Een auto wordt meerdere keren gewogen tijdens het raceweekend.

Bovenop de actie

Wie in de pitstraat mag helpen, zit met z'n neus op de actie, aldus Prins. "Als je helemaal gek bent van de Formule 1 kun je een kaartje kopen, of je draait mee in ons team." Een deel van de 1400 vrijwilligers zijn medewerkers van VolkerWessels. Het bouwbedrijf is sponsor van het evenement, en levert de kleding voor de vrijwilligers. 

Medewerkers van VolkerWessels hadden zelfs voorrang, zij mochten zich al voor de officiële aanmeldingsprocedure gestart was aanmelden als vrijwilligers, vertelt Prins. Dat hebben ook 450 personeelsleden gedaan.

Voor de taak van 'Technical Pitlane Assistant' zijn de kansen voor iedereen gelijk, verzekert ze. Tot 16 maart kunnen geïnteresseerden zich melden. Een voorwaarde nog: behalve 1, 2 en 3 mei moet je ook een dag vrijhouden voor een training.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Formule 1-maatregel: alle spooroverwegen A'dam - Zandvoort dicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van