Ga naar de inhoud
Bedrijven

Apple durft het aan: helft winkels in China weer open

Beeld © EPA

Mondjesmaat heropent Apple winkels in China die het had gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus in het land. Van de 42 Chinese vestigingen, gaan er 29 weer open.

Dat meldt Bloomberg op basis van de openingstijden op de sites van de winkels. Die openingstijden zijn nog wel aangepast, sommige winkels zijn acht uur open in plaats van de gebruikelijke twaalf uur. 

Aan het eind van de week zijn sommige winkels weer op hun normale tijden open. Apple-topman Tim Cook meldde zijn personeel vorige week dat 'winkels in China weer heropend worden, maar dat het langer duurt dan verwacht tot het weer normaal functioneert'. 

Winkels dicht

Apple sloot alle eigen winkels in China vanwege het coronavirus, ook omdat er simpelweg minder vraag naar hun producten was. Een aderlating voor het bedrijf, dat zich halverwege februari genoodzaakt zag de verwachting voor de omzet naar beneden bij te stellen. Gerekend was op minimaal 58 miljard euro in de eerste drie maanden van dit jaar, dat zal niet gehaald worden. 

China is om twee redenen belangrijk voor Apple. Ten eerste worden veel producten van de techreus in China gefabriceerd, ten tweede is het land een belangrijke markt om telefoons te verkopen. 

Deze
Lees ook:
Deze bedrijven gaan onderuit door de corona-uitbraak in Italië en dit is waarom