Stukjes metaal

Opnieuw problemen met Boeing 737 MAX: afval in brandstoftank gevonden

19 februari 2020 11:31 Aangepast: 19 februari 2020 11:33
De Boeing 737 Max aan de grond bij de Boeing-fabriek in Seattle. Beeld © EPA

Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met een tegenslag. Er is afvalmateriaal gevonden in de brandstoftanks van al afgebouwde toestellen van het type 737 MAX. Dat kan gevaarlijk zijn.

Het gaat onder meer om stukjes metaal, gereedschap en lappen stof, die de bouwers waarschijnlijk hebben achtergelaten in mogelijk 400 toestellen. De vliegtuigbouwer heeft het probleem bevestigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boeing verwacht dat de 737 Max tot zeker juni aan de grond blijft

Boeing heeft tegen het personeel gezegd dat de slordigheden 'absoluut onaanvaardbaar' zijn. Ook heeft het bedrijf maatregelen aangekondigd om het probleem aan te pakken. Boeing verwacht niet dat het tot verdere vertraging zal leiden.

Aan de grond

Honderden vliegtuigen staan klaar voor levering aan klanten, maar alle 737's van het type MAX worden sinds vorig jaar maart aan de grond gehouden om veiligheidsredenen. Twee van die toestellen van Boeing stortten binnen een halfjaar neer vanwege technische problemen. Daarbij vielen 346 doden.

De vliegtuigbouwer moet goedkeuring krijgen van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA voordat de 737 MAX weer in gebruik mag worden genomen. Ook moet de aangepaste software voor de toestellen goedgekeurd worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van