Bedrijven

Rob van Wingerden weg als ceo van bouwbedrijf BAM

17 februari 2020 09:00
Rob van Wingerden tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus 2019. Beeld © ANP Foto

Over twee maanden kan Rob van Wingerden gaan bouwen aan een nieuwe toekomst. De topman van BAM treedt terug, na bijna zes jaar het bouwbedrijf te hebben geleid.

Dat hij zich niet beschikbaar stelt voor een tweede termijn als topman is 'in goed overleg' besloten, meldt BAM. Bij zijn vertrek krijgt Van Wingerden een jaarsalaris mee. In 2018 was zijn vaste vergoeding 686.000 euro. 

Turbulente tijden

Van Wingerden kwam in 1988 in dienst van het bedrijf, toen nog als projectvoorbereider. In 2005 werd hij benoemd tot directievoorzitter van BAM Woningbouw en sinds 2008 is hij lid van de raad van bestuur.

In 2014 werd Van Wingerden benoemd tot ceo. "Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden", zegt Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen. "Hij heeft een heldere visie over wat nodig is om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden."

"Na bijna zes jaar als ceo en met het vooruitzicht van een strategie update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen", schrijft Van Wingerden zelf in een persbericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alweer winstwaarschuwing BAM: verlies in eerste halfjaar

Hoofdpijndossiers

Onder Van Wingerden kreeg BAM te maken met een aantal hoofdpijndossiers. Zo kost de aanleg van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden de bouwer ruim 100 miljoen euro meer dan begroot. 

Ook de kosten van projecten in Duitsland en bij BAM International liepen uit de hand; de totale impact daarvan komt op nog eens 94 miljoen euro. 

De raad van commissarissen van BAM is momenteel op zoek naar een opvolger voor Van Wingerden. Tot die is gevonden, staat financieel topman Frans den Houter aan het roer. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore