Bedrijven

Shell stuurt medewerkers in Singapore naar huis om coronavirus

14 februari 2020 10:15
Beeld © AFP

Shell vreest voor besmetting bij het personeel met het coronavirus Covid-19 in Singapore. Een medewerker is namelijk in nauw contact geweest met iemand die positief is getest op het virus. De naaste collega's is geadviseerd om vanuit huis te werken.

De medewerker die contact had iemand met het coronavirus heeft geen symptomen en is naar huis gestuurd, zegt Shell.

Uit voorzorg werken de naaste collega's vanuit huis. Shell wil niet zeggen om hoeveel medewerkers het gaat en hoeveel mensen er werken op het bewuste kantoor. Ook op andere vragen wil het bedrijf geen antwoord geven. In totaal werken er bij Shell in de stadstaat 3100 mensen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Autofabrikanten in China in de problemen door coronavirus

Belangrijke locatie voor Shell

Singapore is het grootste petrochemische productiecentrum van Shell in de regio Azië Pacific en het is zelfs een van de grootste geïntegreerde olie- en petrochemische locaties van Shell wereldwijd.

Het concern zegt dat de bedrijfsvoering niet wordt beïnvloed door deze ontwikkeling.

'Mogelijk recessie in Singapore door coronavirus'

Volgens de overheid van Singapore waren er gisteren om 12.00 uur lokale tijd 58 mensen waarvan was bevestigd dat zij besmet waren met het Covid-19. Van 711 inwoners die waren getest is duidelijk dat zij niet besmet zijn.

De invloed van het coronavirus op de economie van Singapore is inmiddels groter dan die van Sars, in 2003, zei premier Lee Hsien Loong van het land vanochtend volgens de Singaporese krant The Straits Times. Volgens hem kan dat leiden tot een recessie.

'Duurt langer dan Sars'

De invloed vooral in de komende kwartalen zal volgens hem significant zijn. Hij noemt het een 'heel intense uitbraak'.

In 2003 werd Singapore geraakt door het Sarsvirus. Het duurde toen vijf maanden voor die uitbraak voorbij was. De premier denkt dat het nu niet zo snel zal gaan. De landen in de regio zijn nu immers economisch meer met elkaar verbonden en vooral de economie van China is nu veel groter dan destijds, aldus de premier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van