Bedrijven

Unilever en Apple bezorgd over virus, Europese beurzen onderuit

30 januari 2020 18:22 Aangepast: 30 januari 2020 18:24
Mensen doen inkopen in Singapore met mondkapjes op, om zich tegen het coronavirus te beschermen. Beeld © ANP

Verschillende grote bedrijven maken zich zorgen over het coronavirus. Zo denkt Unilever dat het financieel geraakt wordt. Ook techbedrijf Apple houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Apple-onderdelen

De producten van Apple, waaronder de iPhone, worden grotendeels in China in elkaar gezet. Ook veel onderdelen voor techproducten worden in China geproduceerd. Apple geeft wel aan voor veel onderdelen een alternatieve producent achter de hand te hebben.

Unilever

Graeme Pitkethly, financieel directeur van Unilever, kan nog niet exact zeggen wat de gevolgen voor het was- en levensmiddelenconcern zijn. Volgens Pitkethly wordt de hele Chinese economie geraakt.

De Zweedse modeketen H&M merkte ook al een negatief effect op de verkopen in China. Klanten blijven weg uit winkelcentra uit angst voor het virus. 

Eerder werd al bekend dat IKEA alle vestigingen in China sluit en ook McDonald's en Starbucks namen maatregelen.

Beurzen in het rood

De virusvrees duwt ook de Europese beurzen in het rood. De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1 procent lager op 598,95 punten. De MidKap daalde ook 1 procent tot 910,38 punten. Frankfurt en Parijs zakten allebei 1,4 procent. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van