Bedrijven

Reorganisatie zorgt voor miljardenverlies bij Deutsche Bank

30 januari 2020 08:24 Aangepast: 30 januari 2020 08:32
Christian Sewing, CEO van Deutsche Bank. Beeld © ANP

De omvangrijke reorganisatie van de grootste bank van Duitsland heeft nu al veel geld gekost. Deutsche Bank heeft vorig jaar een verlies in de boeken gezet van bijna 6 miljard euro.

Dat verlies komt vooral door de grote banenreductie bij Deutsche Bank, aldus de bank. Afgelopen zomer werd bekend dat er voor 18.000 medewerkers geen plek meer is.

De bank leed afgelopen jaar een verlies van 5,7 miljard euro. Dat is flink meer dan 2018, toen het verlies uitkwam op 52 miljoen euro. De totale baten liepen in 2019 met 8 procent terug tot 23,2 miljard euro.

Zakenbank in zwaar weer

Deutsche Bank heeft het al tijden moeilijk. Vooral de zakenbank presteerde afgelopen jaren niet goed, al ging dat in het laatste kwartaal van 2019 wel wat beter. De opbrengsten bij het onderdeel dat zich bezighoudt met de handel in obligaties liepen op jaarbasis zelfs met 31 procent op.

Bij de grootste divisie van de bank, de financiële dienstverlening aan welgestelde particulieren, gingen de opbrengsten alleen maar meer omlaag.

Bonussen gehalveerd

Voordat de jaarcijfers bekend werden, maakte Deutsche al bekend wat de gevolgen van het grote verlies zijn voor de medewerkers. Die krijgen pas in april een salarisverhoging, schrijft Reuters. Bovendien worden alle bonussen gehalveerd, zowel van werknemers als bestuurders.

De grote reorganisatie bij Deutsche Bank kostte in 2019 heel wat geld, maar moet in de toekomst miljarden euro's besparen. Ceo Christian Sewing spreekt van een 'fundamentele transformatie'. In 2022 moet het aantal arbeidsplaatsen wereldwijd teruggebracht zijn naar 74.000.

Zit er nog leven in Deutsche Bank? Zit er nog leven in Deutsche Bank?
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deutsche Bank schrapt 18.000 banen met radicale reorganisatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van