Bedrijven

Boeing verwacht dat de 737 Max tot zeker juni aan de grond blijft

21 januari 2020 20:49 Aangepast: 21 januari 2020 21:03
Vliegtuigen van het type Boeing 737 Max worden sinds vorig jaar maart aan de grond gehouden.

De Boeing 737 Max zal zeker tot juni aan de grond blijven. De vliegtuigbouwer verwacht dat voor juni of juli er geen toestemming gegeven zal worden om weer te gaan vliegen en heeft aan alle vliegtuigmaatschappijen en toeleveranciers laten weten dat ze tot juni niet op het vliegtuig hoeven te rekenen.

Dat schrijft de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van een ingewijde. Als toezichthouders pas in de zomer groen licht geven voor vluchten met het toestel, zou dat maanden later zijn dan de fabrikant aanvankelijk had verwacht.

Deze maand werd de productie van de vliegtuigen tijdelijk opgeschort. Boeing doet dit omdat de onzekerheid over wanneer er weer gevlogen kan worden met het toestel maar blijft voortduren. Daarnaast loopt de rekening van het stallen van de al geproduceerde vliegtuigen op.  

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Productie van geplaagde Boeing 737 Max tijdelijk stilgelegd

Lange tijd hoopte Boeing dat het eerder toestemming zou krijgen om weer te gaan vliegen. De 737 Max is het populairste toestel van de vliegtuigbouwer. Er rolden 42 vliegtuigen per maand van de band, wat er voor zorgde dat Boeing bijna 400 vliegtuigen ongebruikt moest stallen. 

De toestellen hebben een vliegverbod nadat er twee toestellen zijn neergestort. 346 mensen kwamen daarbij om het leven. In drie dagen tijd namen zowel Chinese, Europese als Amerikaanse luchtvaartautoriteiten de maatregel om de vliegtuigen niet meer op te laten stijgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontluisterend beeld mails Boeing-personeel: 'Dit vliegtuig is belachelijk'

Boeing moet van luchtvaartautoriteiten eerst alle technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen. Vorige week bracht Boeing naar buiten nog een softwarefout te hebben ontdekt bij het vliegtuigtype. De kosten in verband met de kwestie lopen inmiddels in de miljarden dollars.

Bekijk de video die we maakten over fout na fout na fout bij de Boeing 737 Max: zo ging het helemaal mis. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van