Ga naar de inhoud
Bedrijven

Amazon.nl wordt volwaardige webwinkel: 'Miljoenen producten in aantocht'

Een distributiecentrum van Amazon in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens. Beeld © EPA

Nu kun je alleen nog maar e-boeken kopen via de Nederlandse site van Amazon, maar dat verandert dit jaar. Vanaf vandaag kunnen bedrijven uit binnen- en buitenland zich namelijk registreren om producten aan te bieden. Nog dit jaar kun je via Amazon.nl miljoenen fysieke producten bestellen.

"Het is slechts een eerste stap", zegt Roeland Donker, die binnen Amazon verantwoordelijk is voor de Benelux. 

Sinds 2014 kun je via Amazon.nl e-boeken kopen, maar meer ook niet. Fysieke producten kopen kan wel, maar dan via de Nederlandstalige site van het Duitse Amazon.de.

Amazon,
Lees ook:
Amazon, Google, kan een bedrijf te groot zijn om te managen?

Geruchten komen uit

Afgelopen najaar waren er al geruchten dat Amazon de Nederlandse site zou willen uitbreiden met fysieke producten. Amazon deelde de plannen daarvoor met Nederlandse handelaren, die zich dan alvast zouden kunnen voorbereiden. In Nederland is trouwens nog geen distributiecentrum.

Amazon wil naar eigen zeggen een ruim assortiment aan gaan bieden en daarvoor zijn partnerbedrijven die hun spullen via de webshop verkopen van essentieel belang. Volgens het bedrijf wordt wereldwijd inmiddels meer dan de helft van de verkopen verzorgd door partners.

Kantoor in Nederland

Amazon begon in 2013 in Nederland met een Development Center in Den Haag. Later volgde een kantoor, twee jaar geleden opende Amazon een nieuw kantoor, in Amsterdam.

To
Lees ook:
To Bol or not to Bol? Ondernemers steggelen over verkoop via Bol.com
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl