Bedrijven

Kerstkaarten komen in januari aan: 'Heel vervelend', zegt PostNL

06 januari 2020 12:28 Aangepast: 06 januari 2020 12:31

Het regent klachten van mensen wiens kerstkaarten pas ruim na kerst bezorgd zijn door PostNL. Op Twitter en Facebook laten honderden mensen hun ongenoegen blijken. Er wordt niet zelden geklaagd over een vertraging van weken.

Meest voorkomende klacht is dat verstuurde kerstkaarten tot drie weken onderweg zijn geweest. Tientallen mensen laten weten pas gisteren of eergisteren kerstkaarten ontvangen te hebben, terwijl die ruim voor kerst op de post zijn gedaan.

Dit weekend lieten mensen op Facebook weten dat op 9 december kaarten op de bus werden gedaan, maar dat de helft nog niet is aangekomen. Een ander zegt dat de kaarten 1,5 week voor kerst verstuurd zijn, en een dag voor nieuwjaar aangekomen.

Grote volumes

Volgens PostNL-woordvoerder Tahira Limon zijn er miljoenen kerstkaarten bezorgd door heel Nederland, maar erkent dat niet alles is gelukt. "Het grootste deel is op tijd bezorgd, maar een klein deel is vertraagd."

Er worden dagelijks acht miljoen poststukken bezorgd door PostNL, maar in december is dat vaak het dubbele. Dan treedt er ook wel eens vertraging op, zegt ze. 

Volgens Limon is dat te wijten aan de grote volumes die verwerkt worden in december. "We hebben ook relatief veel kaarten vlak voor kerst ontvangen, die kunnen pas na de kerst bezorgd worden", zegt Limon.

"Daarom hebben wij ook van tevoren gezegd dat men op tijd moet zijn met versturen", zegt Limon. Ze wijst daarbij op de Decemberzegel. "Die hebben een lager tarief en ons streven is om die post binnen drie dagen te bezorgen. Maar die post moest dus de vrijdag voor kerst uiterlijk binnen zijn."

Drie weken vertraging

Waarom sommige kaarten er dan drie weken over hebben gedaan, in plaats van drie dagen, weet Limon niet. "Het is vergelijkbaar met vorig jaar. Een klein deel loopt vertraging op. Dat vinden we wel heel vervelend", zegt Limon.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van