Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Nieuwe cao voor distributiemedewerkers Etos

02 januari 2020 21:03 Aangepast: 02 januari 2020 21:07
Actievoerders voor het hoofdkantoor van Etos-moederbedrijf Ahold Delhaize. Beeld © ANP

De distributiemedewerkers van drogisterijketen Etos hebben na ruim een week staken een nieuwe cao.

Vakbond FNV meldt dat Etos het personeel met terugwerkende kracht een loonsverhoging geeft van 4 procent over afgelopen jaar. Eind dit jaar komt daar nog eens 2,75 procent bovenop.

De loonsverhogingen voor afgelopen jaar worden in twee delen geknipt. Per 1 juni kregen de werknemers van het distributiecentrum in Beverwijk 1,75 procent meer loon en per vorige maand nog eens 2,25 procent. Daarvoor hoeven de werknemers geen ADV-dagen in te leveren zoals Etos eerder voorstelde.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strijd FNV met Ahold om Etos-cao verhardt: steeds meer lege schappen

Het personeel van het distributiecentrum staakte sinds de donderdag voor kerst. Daardoor kregen de Etos-winkels de afgelopen weken minder goederen dan normaal en ontstonden er op sommige plekken lege schappen. Het distributiepersoneel wilde een loonsverhoging die hoger was dan de inflatie, omdat ze dat al jaren niet meer hadden gekregen.

FNV noemt de afspraken voor de cao, die tot april 2021 loopt, "pure winst". Ook is het volgens bondsbestuurder Ali Aklalouch "een goede basis voor vervolgafspraken in 2021". Het personeel van Etos moet nog wel akkoord gaan met het bereikte akkoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van