Bedrijven

Hudson's Bay Nederland nu officieel failliet, alle zaken dicht

02 januari 2020 06:58 Aangepast: 02 januari 2020 07:01
Beeld © ANP

Hudson's Bay Nederland is officieel bankroet. De rechter heeft op 31 december 2019 het faillissement uitgesproken.

Dat maakte de warenhuisketen woensdagavond bekend. Alle winkels zijn formeel dicht en zullen de komende weken helemaal ontruimd worden. Daarna worden ze opgeleverd aan de verhuurders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strijd om winkelpanden Hudson's Bay is losgebarsten

Dat geldt ook voor de winkels in de Amsterdamse Kalverpassage en in Breda. Die twee hadden van de rechter eigenlijk open moeten blijven, om te voldoen aan langlopende huurafspraken. Door het faillissement sluiten ook die zaken hun deuren.

Nieuw gat in winkelstraat

In Nederland gaan alle vijftien filialen dicht. Dat is een tegenvaller voor de verhuurders van de panden. In meerdere gevallen zijn de panden voor veel geld verbouwd voor de komst van Hudson's Bay. Gemeenten zien een nieuw gat in de winkelstraat ontstaan.

Een paar jaar geleden verscheen Hudson's Bay met veel bombarie in de Nederlandse winkelstraten. De Canadese warenhuisketen wilde de plek van het eveneens ter ziele gegane V&D overnemen. Vanaf het begin hadden de zaken moeite met het aantrekken van voldoende bezoekers.

Half september 2019 kondigde de keten aan dat het Nederlandse avontuur beëindigd zou worden. Eind november vroeg de Nederlandse tak uitstel van betaling aan.

Wat gebeurt er met de Hudson's Bay-panden? 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van