Bedrijven

Dikke eindejaarsbonus: bedrijf verdeelt 10 miljoen over personeel

13 december 2019 12:21 Aangepast: 13 december 2019 14:05
Een medewerker van St. john Properties Beeld © St. John Properties

Een heel leuk kerstcadeau voor de medewerkers van het Amerikaanse St. John Properties. Het vastgoedbureau uit Baltimore verdeelt een bonus van 10 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) over het personeel, een kleine tweehonderd medewerkers. "Het was magisch", zegt een van hen.

Ze kregen allemaal een rode enveloppe met een gouden sticker tijdens de kerstborrel deze week. Niemand wist iets. En het dak ging eraf toen die enveloppen open gingen: "Oh my god!" Gemiddeld werd een bedrag van 50.000 dollar uitgekeerd.

St. John Properties deelt de bonussen naar eigen zeggen uit omdat het goede zaken doet. Het bedrijf ontwikkelt vastgoed en passeerde recent de grens van 20 miljoen vierkante meter aan onder meer kantoren en winkelpanden.

'Echt impact maken' 

Het was een doel dat in 2005 werd gesteld. "Om te vieren dat we het hebben gehaald, belonen we onze medewerkers op een manier die echt impact maakt op hun levens", zei ceo Edward St. John erover. "Ik kan geen betere manier bedenken."

Wel moet de kanttekening worden gemaakt dat niet iedereen evenveel geld kreeg. Het bedrag is berekend op basis van het aantal jaar dat iemand bij het bedrijf werkt. Een medewerker die net was aangenomen kreeg 100 dollar.

Kleine en grote bonussen

De grootste bonus die werd uitgekeerd aan een persoon bedroeg 270.000 dollar, weet CNN. "Het was oprecht een van de meest bijzondere momenten van mijn leven", zegt manager Lawrence Maykrantz tegen de Amerikaanse zender.

Mensen waren in shock, geëmotioneerd, vielen elkaar in de armen en kusten elkaar en ons, zegt de manager. Sommige medewerkers kunnen er hun hypotheek mee aflossen of de studie van hun kind mee betalen.

En dat allemaal omdat ze trots zijn op hun team. "Ik ben de kapitein van het schip, maar zij zorgen dat het schip vaart. Zonder ons team zijn we nergens", aldus St. John. Who's next?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van