Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Alphabet benoemt Frances Arnold, winnares Nobelprijs, in bestuur

10 december 2019 07:23
Frances Arnold poseert met haar Nobelprijs voor scheikunde in 2018. Beeld © AFP

Frances Arnold, Nobelprijswinnares voor de scheikunde in 2018, is toegevoegd aan het bestuur van internetbedrijf Alphabet. Arnold won de Nobelprijs voor haar onderzoek naar de ontwikkeling van proteïnen.

"Ik kijk er enorm naar uit om met haar samen te werken", schrijft kersvers Alphabet-topman Sundar Pichai op Twitter. Haar benoeming gaat per direct in, meldt het bedrijf in een persbericht.

"Ik ben vereerd om in het bestuur van Alphabet te komen", aldus een statement van Arnold in hetzelfde persbericht. "Ik bewonder al lange tijd Alphabets toewijding aan technologie, research en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld, en ben verheugd daar deel van uit te mogen maken."

Vorige week maakten de oprichters van Google en Alphabet Sergey Brin en Larry Page bekend een stap terug te doen bij Alphabet. Zij hadden nog taken in het dagelijks bestuur, maar die hebben ze neergelegd. Ze blijven wel aan als bestuurslid.

Holdingmaatschappij

Pichai, die al topman van Google was, is sinds vorige week dinsdag de topman van het overkoepelende bedrijf. Onder Alphabet vallen behalve Google ook onder meer Waymo (zelfrijdende auto's), Nest (slimme apparatuur in huis), Makani (windmolens) en Wing (drones). Er werken ongeveer 100.000 mensen bij het bedrijf.

In april werd Robin Washington ook al toegevoegd aan het bestuur van het bedrijf, van de elf leden van het bestuur zijn er drie vrouw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple is verslagen: de nieuwe cashkoning van de wereld is Alphabet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore