Bedrijven

'Amper uitleg over reorganisatie Tata Steel'

27 november 2019 17:46
Beeld © Vincent Bloothoofd

Vertegenwoordigers van het personeel van de Europese tak van Tata Steel zijn diep teleurgesteld over de uitleg die het staalconcern heeft gegeven over de reorganisatie die onlangs werd aangekondigd.

Leden van de ondernemingsraad (OR) en vakbondsleden uit heel Europa kregen een presentatie over de ingreep die 3.000 banen kost. Volgens Frits van Wieringen, voorzitter van de Europese OR van Tata Steel, bevatte die uitleg nauwelijks nieuwe informatie.

Bestuderen door experts

"Het was heel, heel oppervlakkig", zei Van Wieringen na de bijeenkomst in Wales. "We willen weten: waar verdwijnen die 3.000 banen? Daar is niets over gezegd."

De ondernemingsraad is mordicus tegen massa-ontslagen, maar had de exacte plannen door experts willen laten bestuderen. Op basis daarvan zou verder kunnen worden gepraat.

Niet met details over de brug

De top van Tata Steel heeft volgens Van Wieringen toegezegd binnen twee weken met meer uitgebreide en onderbouwde plannen te komen. Daarover wordt dan opnieuw vergaderd.

Volgens FNV-bestuurder Aad in 't Veld heeft Tata Steel tevens bevestigd dat in Nederland zo'n 1.600 banen verdwijnen. Hij vindt het onacceptabel dat Tata niet met verdere details over de brug kwam. De vakbond overlegt net als CNV volgende maand met leden over acties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van