Bedrijven

ACM akkoord met fusie tussen concurrenten Ekoplaza en Marqt

26 november 2019 20:10
Een filiaal van Marqt in Amsterdam. Beeld © ANP

Toezichthouder ACM ziet geen bewaren bij de beoogde samensmelting van ecosupermarkt Marqt en Ekoplaza-eigenaar DoBriDos.

Er blijft volgens de toezichthouder voldoende concurrentie over na afronding van de fusie. Dat besluit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag bekend gemaakt.

Reddingsboei

Medio oktober werd duidelijk dat het kwakkelende Marqt een reddingsboei gevonden had. Het bedrijf bouwde zichzelf het afgelopen decennium uit tot een keten van achttien duurzame supermarkten, die echter nooit winst maakten.

Na veel onenigheid in de top en het vertrek van de directeur en de commissarissen ging Marqt op zoek naar een partner. Die vond het in concurrent Ekoplaza, dat onderdeel is onderdeel van DoBriDos. Die houdstermaatschappij is ook bekend van merken als Natuurwinkel en Origin'O. en is verder actief met de groothandelsactiviteiten Udea, Natudis en Biofresh.

Twee formules

Het plan is om de formules van zowel Marqt als Ekoplaza te behouden. Wel werd eerder bekend dat het aantal vestigingen van Marqt verder zal dalen tot tien tot twaalf winkels.

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder:

Hoe Ekoplaza-topman Erik Does uitgroeide tot succesvolle eco-tycoon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van