Bedrijven

Geen doorstart Thomas Cook Nederland, TUI koopt wel klantgegevens

22 november 2019 14:11
De Neckerman / Thomas Cook balie op Schiphol is gesloten. Beeld © ANP

Er komt geen doorstart voor de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook. Concurrent TUI Nederland heeft weliswaar de domeinnamen en databases van het failliete bedrijf gekocht, maar volgens de curator bleek een echte doorstart Thomas Cook Nederland onmogelijk.

TUI Nederland kocht onder meer de webadressen vrijuit.nl en neckermann.nl. Ook wil het bedrijf de databases met klantgegevens overnemen.

Deze koopovereenkomst tussen TUI en de curator moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Als de koop doorgaat, zal TUI de klanten uit de databases eerst vragen of zij het goed vinden dat het reisconcern ze via email benadert.

Geen eigen reisbureaus

In Duitsland en België hebben investeerders vooral de reisbureaus overgenomen uit de boedel van Thomas Cook. In Nederland had het Britse concern sinds 2011 al geen eigen reisbureaus meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Thomas Cook Nederland is failliet, 200 medewerkers verliezen baan

Reddingsplan mislukt

Eind september werd de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook failliet verklaard. Een week eerder moest het Britse moederbedrijf alle activiteiten per direct staken, toen bleek dat ook een laatste reddingsplan was mislukt.

De oudste reisorganisatie ter wereld had 21.000 mensen in dienst, waarvan 9.000 in Groot-Brittannië. Bij Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen verloren zo'n 200 medewerkers hun baan na het faillissement.

De Britse tak van Thomas Cook is overgenomen door Hays Travel. Het bedrijf nam 2330 personeelsleden opnieuw aan en kondigde donderdag aan dat er nog 1500 banen bij komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van