Bedrijven

McDonald's gaat samen met Uber hamburgers in Amsterdam bezorgen

01 juni 2017 07:09 Aangepast: 28 december 2017 14:07
Een bezorger haalt de bestelling op. Beeld © ANP

Te lui om de deur uit te gaan voor je fastfoodmaaltijd? Bij McDonald's helpen ze je graag een handje. De keten gaat bezorgen en slaat daarvoor de handen ineen met de bezorgafdeling van taxibedrijf Uber.

In eerste instantie kunnen hamburgerliefhebbers in Amsterdam en Amstelveen via UberEATS vanaf dinsdag bestellen. Het gaat om de vestigingen msterdam Spaklerweg, A'dam Albert Cuyp en Amstelveen Stadshart. 

Begin juli wordt McDelivery door nog vijf Amsterdamse filialen aangeboden, onder meer in de Kalverstraat en Muntplein. Het bezorgen kost je 2,50 extra, meldt directeur Manu Steijaert van McDonald's Nederland in het AD.

Klanten kunnen hun bestelling plaatsen in de app van UberEATS, die de hamburgers en McFlurry's binnen een halfuur bezorgt. Klanten kunnen na de bezorging ook per product een beoordeling geven. "Daar willen we veel van leren zodat alles naar wens is. Onze gasten moeten tevreden zijn'', verklaart Steijaert. Het is niet mogelijk om voordeelmenu's te bestellen.

Hoop op nieuwe klanten

Hij denkt dat er door bezorging nieuwe klanten bijkomen, al zullen ook sommige bestaande klanten er voor kiezen om te laten bezorgen in plaats van een bezoek aan een McDonald's-vestiging.

De keuze voor UberEATS als partner is ingegeven door ervaringen in het buitenland, legt Steijaert uit. "In andere landen werkt McDonald's al met een bezorgdienst en daar hebben we geleerd dat we niet alles zelf moeten proberen te doen. Door de kennis die UberEATS van de logistieke kant heeft, kunnen wij onze kwaliteit garanderen."

Concurrent Burger King probeert het ook

In september wordt de proef in Amsterdam geëvalueerd. Dan wordt besloten over eventuele uitbreiding. 

Grote concurrent Burger King startte eind vorig jaar een proef met thuisbezorging. De hamburgers van deze keten zijn via UberEATS-concurrent Thuisbezorgd.nl te krijgen in Den Haag en Emmen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van