Bedrijven

Deliveroo introduceert afhaaloptie in restaurants Amsterdam

12 november 2019 09:07 Aangepast: 13 november 2019 08:47
Een Deliveroo-bezorger aan het werk in Amsterdam. Beeld © ANP

Maaltijdbezorger Deliveroo start vandaag met een optie om bestellingen af te halen. Voorlopig is de optie alleen beschikbaar bij 70 restaurants in Amsterdam.

Deliveroo wil het afhalen op korte termijn mogelijk maken bij restaurants in andere steden, zegt Deliveroo-woordvoerder Elvira Bos. "In Amsterdam zijn we het grootst en is het makkelijk op te zetten", zegt ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deliveroo zwicht voor protesterende bezorgers en draait tariefverlaging terug

Minder betalen

Klanten kunnen hun maaltijd bestellen en dan zelf ophalen in restaurants. Volgens Deliveroo bespaart dat wachttijd, want klanten hoeven niet in de rij te staan. Daarnaast bespaart het geld: de klant hoeft geen bezorgkosten te betalen.

Restaurants betalen volgens Bos een lagere commissie als er wordt afgehaald. Het bedrijf ziet de optie als een aanvulling. "We denken dat we hiermee een andere behoefte op een ander moment bedienen", vertelt ze.

Dan denkt ze bijvoorbeeld aan klanten die tijdens werktijd een lunch willen afhalen of mensen die na werk of een avond uit naar huis fietsen en langs het restaurant komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bezorgers van Deliveroo voeren actie, tarieven verlaagd

Nieuwe steden

Deliveroo denkt dat door de introductie van de nieuwe afhaaloptie het aantal maaltijden dat thuis wordt afgeleverd niet zal dalen. "Sterker nog, we denken dat het aantal bestellingen alleen maar toe zal nemen. Mensen die behoefte hebben aan afhalen doen dat sowieso wel, die geven we nu die mogelijkheid dat bij ons te doen. Qua bezorgingen groeien we ook nog steeds", zegt Bos. Exacte cijfers wil het bedrijf niet geven.

Deliveroo is actief in vijftien steden in Nederland. Volgens woordvoerder Elvira Bos worden daar in het eerste kwartaal van 2020 nog meer steden aan toegevoegd. Welke steden dat zijn wordt later bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore