Ga naar de inhoud
Bedrijven

Maker slimme pakketbrievenbussen Mypo failliet, slechts 350 verkocht

Mypo wist maar 350 pakketbrievenbussen te verkopen. Beeld © Mypo

De slimme pakketbrievenbus van Mypo zou dé uitkomst zijn voor misgelopen postpakketjes. Vier maanden geleden voorspelde oprichter Arjan Griffioen nog een doorbraak. In plaats daarvan blijkt het Amsterdamse bedrijf failliet te zijn gegaan.

Dankzij de slimme pakketbrievenbus van Mypo, dat een afkorting is voor 'My postoffice', konden er altijd pakketten thuis worden afgeleverd. De bezorger opende de bus met de laatste vier cijfers van de bezorgcode. Vervolgens kreeg de ontvanger een appje met alle informatie over de bezorging.

Succesvol

Het bedrijf werd in 2015 opgericht door de jonge ondernemer en roeier Arjan Griffioen. Zijn onderneming leek aanvankelijk succesvoller dan concurrenten als De Buren, Logixbox en Lockbox, die eveneens met pakketkluizen aan huis experimenteerden.

Zo won Mypo een Rotterdamse innovatieprijs. Ook ontving het na een test met pakketbezorger DHL in 2017 een half miljoen euro startkapitaal van een Duitse investeerder. Met dat geld zou het product op de markt worden gebracht.

Tegenvallende verkopen

Afgelopen zomer erkende Griffioen in het FD dat het bedrijf, waar 7 mensen werken, slechts 350 bussen had verkocht. "Dat moeten er meer worden, dat kunnen er meer worden", aldus de oprichter.

Daarom zei hij zich te concentreren op gesprekken met grote webwinkels en bezorgdiensten. "Wanneer die doordrongen zijn van alle voordelen van ons platform, is de doorbraak van de pakketbrievenbus slechts een kwestie van tijd."

 

Faillissement

Nu, vier maanden later, blijkt Mypo dus echter failliet. Wat de redenen van het faillissement en de gevolgen voor de 350 gebruikers zijn, is nog onduidelijk. "Team Mypo is op dit moment niet bereikbaar", laat een bandje op het telefoonnummer van het bedrijf weten.

Volgens curator Angelina Bakker waren liquiditeitsproblemen de directe oorzaak van het faillissement. " Maar wat daar precies de oorzaak van was, daar moet ik me nog in verdiepen." Volgens Bakker lagen er op het moment van het bankroet nog geen plannen voor een doorstart klaar, maar wordt momenteel nog wel naar die mogelijkheden gekeken.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl