Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Nog meer geld: 'Nieuwe XS4ALL' haalt 2,5 miljoen op voor lancering

08 november 2019 07:01 Aangepast: 08 november 2019 08:48
Beeld © ANP

De crowdfundingsactie XS4ALL Moet Blijven heeft het streefbedrag 2,5 miljoen euro opgebracht. De initiatiefnemers spreken van een overweldigend succes. KPN wil het merk XS4ALL opheffen en met het bijeengebrachte geld gaat de actiegroep een eigen internetprovider opzetten.

Eerder deze week werd al de mijlpaal behaald van 1,25 miljoen euro, dat werd gezien als het minimum om een eigen internetprovider op te richten. Dat bedrag is inmiddels dus verdubbeld.

Vrijheid

De club achter het initiatief bestaat uit mensen die teleurgesteld zijn dat KPN, dat al jaren de eigenaar is van XS4ALL, het merk nu de nek om gaat draaien. Acties om dat te voorkomen strandden allemaal en ook een poging om het bedrijf van KPN te kopen mislukte.

Daarom wordt er nu een nieuwe provider opgericht in de geest van XS4ALL, met de nadruk op vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid, vertelde Anco Scholte ter Horst, directeur van de nieuw op te richten provider eerder tegen RTL Z.

Maandag gepresenteerd

De nieuwe provider wordt maandag gepresenteerd, op 11 november, om 11:11:11 uur. Uiterlijk begin volgend jaar moeten de eerste klanten op internet zijn aangesloten. De provider gaat ook telefonie en televisie bieden.

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. Het moederbedrijf wil dat de honderdduizenden klanten van XS4ALL verhuizen naar KPN zelf. De ondernemingsraad van XS4ALL is naar de rechter gestapt om dat te voorkomen.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore