Ga naar de inhoud
XS4ALL Moet Blijven

XS4ALL-vervanger haalt binnen een dag 1 miljoen euro op

XS4All dreigt te verdwijnen. Beeld © ANP

Een nieuwe provider van protesterende XS4ALL-klanten heeft in korte tijd meer dan een miljoen euro ingezameld.

De initiatiefnemers willen een nieuwe provider met dezelfde bedrijfswaarden als XS4ALL starten. Het geld daarvoor wordt met een crowdfundcampagne ingezameld.

Na een dag werd al een miljoen euro verzameld. Op het moment van schrijven staat de teller op 1.001.090 euro. Volgens de bedenkers moet minstens een bedrag van 1,25 miljoen euro worden ingezameld, waarvoor de campagne nog ruim twee maanden de tijd heeft.

Het geld zal worden gebruikt om personeel aan te nemen, apparatuur aan te schaffen en software te ontwikkelen. Daarnaast willen de initiatiefnemers serverruimtes inrichten en kantoorruimte huren.

XS4ALL Moet Blijven

De provider is een initiatief van het actiecomité XS4ALL Moet Blijven, dat werd opgericht nadat KPN zei te stoppen met het providermerk. Ondanks meerdere protesten van klanten is KPN nog steeds van plan de stekker uit XS4ALL te trekken. De ondernemingsraad van XS4ALL stapte onlangs naar de rechter om het bedrijf te dwingen het besluit terug te draaien.

De nieuwe operator van de actievoerders moet waarden vergelijkbaar met XS4ALL krijgen. "We staan voor vrijheid en privacy online en voor de belangen van onze klanten en medewerkers", luidt een uitleg op de crowdfundpagina. "Niet winst is onze primaire drijfveer, maar het leveren van echt goede diensten, zowel technisch als maatschappelijk."

2020

Het XS4ALL-alternatief moet in het eerste kwartaal van 2020 van start gaan. Naast internet wil de provider ook televisie- en beldiensten aanbieden.

KPN
Lees ook:
KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl