Ga naar de inhoud
Bedrijven

HR-topman McDonald's stapt op na ontslag ceo om relatie

De gevallen topman Easterbrook moest vertrekken nadat hij een relatie aanging met een personeelslid. Beeld © EPA

Een dag na het verrassende vertrek van ceo Steve Easterbrook vertrekt ook HR-topman David Fairhurst bij McDonald's.

Dat blijkt maandag uit een interne memo die in handen is van Bloomberg. De memo werd verstuurd door Chris Kempczinski, die gisteren werd aangesteld als nieuwe topman na het ontslag van Steve Easterbrook.

Fairhurst was bijna vijftien jaar in dienst bij de beursgenoteerde burgerketen. Hij promoveerde in september 2015 naar de hoogste functie van de afdeling human resources, kort na de benoeming van Easterbrook als ceo. De twee hebben volgens The Wall Street Journal een tijdlang samengewerkt bij de Britse tak van McDonald's.

Relatie met medewerker

Easterbrook moest gisteren noodgedwongen opstappen omdat hij een relatie is aangegaan met een medewerker, wat verboden is bij het bedrijf. McDonald's vindt dat de Brit daarmee heeft aangetoond dat hij een 'slecht beoordelingsvermogen' heeft.

De inmiddels ex-ceo trok zelf het boetekleed aan. "Ik ging recentelijk met wederzijdse instemming een relatie aan met een medewerker en dat was strijdig met het beleid van McDonald's. Dat was een fout", verklaarde Easterbrook. 

Overigens wordt de gevallen topman, die vorig jaar in totaal 15,9 miljoen dollar verdiende, nog een half jaar doorbetaald.

Ceo
Lees terug:
Ceo McDonald's verdient 3101 keer meer dan doorsnee werknemer