Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Nederlands bedrijf en Messi voor de rechter om stepjesdeal

30 oktober 2019 10:56 Aangepast: 30 oktober 2019 11:05
Beeld © Proshots

Wat een droomdeal leek, is uitgedraaid op een conflict tussen 's werelds beroemdste voetballer Lionel Messi en het Nederlandse bedrijf Easy2Company. De ruzie is zo hoog opgelopen dat Messi naar de rechter is gestapt. 

De Argentijnse wereldster zou de stepjes van het bedrijf promoten, maar hield zich niet aan de afspraken volgens de Nederlanders. Het gaat om de Space Scooter, een step die in beweging wordt gebracht als de gebruiker zich op en neer beweegt op de step. 

In de Benelux werd de step, die Easy2Company uit China importeert, goed verkocht. En dus ging het bedrijf op zoek naar een springplank, vertelt advocaat Evert Hoekstra aan RTL Z. Hij was zelf betrokken bij het contact dat in 2014 leidde tot een deal tussen het bedrijf uit Heerhugowaard en het management van Messi. 

Forse bedragen

In ruil voor een 'substantieel bedrag' wordt afgesproken dat Messi onder meer figureert in een reclamefilmpje en de step aanprijst op zijn Facebook-pagina. Daar heeft de voetballer miljoenen volgers.

Hoeveel Messi precies krijgt wil Hoekstra niet zeggen. "Reken maar dat een voetballer van zijn formaat geen uitzondering maakt voor bedrijf uit Nederland." Of het om miljoenen gaat wil hij ook niet zeggen, maar hij ontkent het ook niet. 

Het bedrijf heeft driekwart van Messi's gage overgemaakt, maar uit onvrede over het uitblijven van de tegenprestatie blijft het laatste deel op de rekening staan. Ook laat Easy2Company het management van de voetballer weten dat het overweegt om het sponsorcontract vroegtijdig te beëindigen. 

Rechtszaak om contractbreuk

In de ogen van Messi's management is dat contractbreuk, waarna een rechtszaak in Spanje werd aangespannen, schrijft De Telegraaf die het nieuws als eerste meldde.

Die zaak werd eerder dit jaar al behandeld, en Easy2Company wilde dat Messi zou getuigen. Die kwam niet opdagen, de rechter heeft hem te verstaan gegeven dat hij er maandag in Barcelona wel bij moet zijn, vertelt Hoekstra. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi mag onder eigen naam spullen verkopen, ondanks protest Massi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore