Bedrijven

Zuckerberg: cryptomunt libra pas gelanceerd na toestemming VS

23 oktober 2019 10:53 Aangepast: 23 oktober 2019 11:08
Facebook-ceo Mark Zuckerberg. Beeld © AFP

Mark Zuckerberg belooft dat Facebook zijn eigen cryptomunt, de libra, pas lanceert als de autoriteiten in de Verenigde Staten daar toestemming voor geven. Tegelijkertijd verdedigt de topman van het socialmediabedrijf het belang van het controversiële project voor de Amerikanen. Die zouden achteropraken bij China als er niet op tijd wordt vernieuwd.

Dat staat in een vooraf gepubliceerde verklaring die Zuckerberg woensdag geeft voor het Huis van Afgevaardigden. Daar moet hij verantwoording afleggen over Facebooks virtuele munt, waarmee gebruikers aankopen zouden kunnen doen in Messenger of WhatsApp.

Financiële stabiliteit

Wereldwijd bekijken overheden het libraproject met argusogen, omdat de munt langs allerlei toezichthouders zou kunnen glippen en daarmee de financiële stabiliteit in gevaar zou brengen.

"Ik wil helder zijn: Facebook zal nergens ter wereld de libra lanceren voordat Amerikaanse toezichthouders daar toestemming voor geven", staat in Zuckerbergs verklaring. Daar voegt hij aan toe: "Maar terwijl wij discussiëren over deze kwesties, zit de rest van de wereld niet stil. China werkt hard om komende maanden hetzelfde soort ideeën te lanceren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van