Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Curator: 'Veel animo voor boedel Thomas Cook Nederland'

21 oktober 2019 18:26
Beeld © AFP

Er is veel interesse voor de boedel van de failliete reisorganisatie Thomas Cook Nederland. Volgens de curator hebben zich 'tien tot enkele tientallen' geïnteresseerde partijen gemeld.

De meerderheid van de belangstellenden bestaat uit Nederlandse partijen. Al bieden er ook enkele buitenlandse investeerders mee, laat curator Hanneke De Coninck-Smolders van Florent Advocaten weten. Wie deze geïnteresseerden zijn, blijft voorlopig geheim.

De Coninck-Smolders voert momenteel gesprekken met de gegadigden. Daarbij is zowel een verkoop van het gehele bedrijf als een verkoop in delen een optie. De verwachting is dat er pas volgende week meer duidelijk wordt.

Reddingsplan mislukt

Eind september werd de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook failliet verklaard. Een week eerder moest het Britse moederbedrijf alle activiteiten per direct staken, toen bleek dat ook een laatste reddingsplan was mislukt. Na het faillissement zijn onderdelen van het concern in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al opgekocht door andere partijen.

De oudste reisorganisatie ter wereld heeft 21.000 mensen in dienst, waarvan 9.000 in Groot-Brittannië. Bij Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen staan door het faillissement zo'n 200 banen op de tocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore