Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Delfts hyperloopbedrijf Hardt krijgt miljoeneninvestering

21 oktober 2019 09:33 Aangepast: 21 oktober 2019 10:42
De oprichters van Hardt Hyperloop. Beeld © Hardt Hyperloop

Startup Hardt Hyperloop heeft een investering van 'meerdere miljoenen' gekregen. Een groep investeerders onder leiding van Booking.com-oprichter Kees Koolen steekt geld in het jonge bedrijf.

Naast het groene energieconcern Koolen Industries, komt de investering van het Duitse fonds Freigeist Capital, meerdere Nederlandse en Belgische investeerders en een van de eerste ingenieurs van Uber.

Ook verschillende investeerders die al eerder geld in Hardt Hyperloop staken, gaan opnieuw mee in deze ronde. Het bedrijf heeft tot nu toe 10 miljoen euro opgehaald. Onder andere Tata Steel, Deutsche Bahn en NS staken eerder al geld in het bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Delftse hyperloop-startup Hardt werkt aan Europese hyperloop

Testbaan

Hardt Hyperloop werd in 2017 opgericht door een groep TU Delft-studenten. Zij deden eerder mee aan de grote hyperloopwedstrijd die in het leven was geroepen door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk. De hyperloop is een soort buizensysteem waarin kleine voertuigen met hoge snelheden kunnen worden verstuurd.

Het jonge bedrijf werkt momenteel aan het opzetten van het European Hyperloop Centre, een testbaan van 3 kilometer waarin hyperlooptechnologie kan worden getest op snelheden van meer dan 700 kilometer per uur. Met het geld gaat het bedrijf mensen aannemen en verder werken aan de testbaan.

Baanwisseltechnologie

Hardt is naar eigen zeggen het enige bedrijf ter wereld dat een bewezen hyperloop baanwisseltechnologie heeft. Dat is volgens het bedrijf cruciaal voor de implementatie van een hyperloopnetwerk.

"Hardt Hyperloop zal de manier waarop we reizen veranderen, net zoals Uber dat deed voor persoonlijke mobiliteit in steden", stelt Kees Koolen in een persbericht. "Met hoge snelheid, emissieloze hyperloops kan iedereen deelnemen in de transitie naar schone energie, zonder te hoeven stoppen met reizen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo kan een centraal station voor de hyperloop eruit zien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore