Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Het duurt mogelijk nog langer voor Boeing 737 Max weer kan vliegen'

08 oktober 2019 16:51 Aangepast: 08 oktober 2019 16:52
Het is de vraag wanneer de Boeing 737 Max weer mag vliegen. Beeld © EPA

Er dreigt nieuwe vertraging voor de Boeing 737 Max. De Europese toezichthouder stelt namelijk verhoogde veiligheidseisen, schrijft the Wall Street Journal.

De EASA (European Union Aviation Safety Agency) heeft aangegeven dat het de voorgestelde aanpassingen aan de 737 Max aan meer testen wil onderwerpen, schrijft the Wall Street Journal. De krant baseert zich daarbij op mensen die bekend zijn met de situatie.

Het kan daardoor nog langer duren voordat de Boeing 737 Max weer het luchtruim in mag.

Twee eerdere crashes

Wereldwijd staan alle 737 Max-vliegtuigen sinds 13 maart aan de grond vanwege zorgen over de veiligheid. Dat is het directe gevolg van twee crashes van het vliegtuigtype.

De vliegtuigen stortten neer nadat een sensor op de neus verkeerde informatie doorgaf waardoor het vliegtuig 'dacht' dat het in een te steile hoek omhoog vloog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Boeing betaalt 130.000 euro aan families slachtoffers 737 Max'

Veiligheid

Onlangs zou de EASA hebben gezegd dat de organisatie er niet zeker van was dat de FAA (de Amerikaanse tegenhanger van de EASA) en Boeing de veiligheid in voldoende mate hadden aangetoond.

Dat zou ertoe kunnen leiden dat definitieve goedkeuring langer op zich laat wachten wanneer de FAA het toestel luchtwaardig acht, maar de EASA daar anders over denkt.

Twee computers

De onenigheid gaat over de twee vluchtcontrolecomputers van de 737 Max. Die computers zouden volgens de EASA tegelijkertijd moeten werken om het gevaar bij mogelijke gebreken bij chips te omzeilen. In de chips werden een paar maanden geleden bepaalde gebreken gevonden. Tot nu toe werkte in eerdere versies slechts één computer tegelijkertijd.

Zonder een snelle oplossing kan een en ander ertoe leiden dat andere autoriteiten eveneens hun vragen gaan hebben bij beslissingen van de FAA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van