Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Streep door WeWork-deal over Amsterdams grachtenpand'

03 oktober 2019 19:49 Aangepast: 03 oktober 2019 19:52
Een vestiging van WeWork in het Chinese Shanghai. Beeld © WeWork

Mogelijk gaat er een streep door een Amsterdamse huurovereenkomst van WeWork. De werkruimteverhuurder zou eerder een akkoord hebben bereikt over de huur van complex 5 Keizers op de Keizersgracht.

Ingewijden melden aan Bloomberg dat eigenaar Union Investment van de overeenkomst af wil, schrijft het ANP. Union Investment zou een meer winstgevende deal kunnen sluiten voor het complex. 

Vertegenwoordigers van The We Company, het moederbedrijf van WeWork en van Union Investment wilden niet op de kwestie reageren. Union Investment kocht 5 Keizers in Amsterdam, dat bestaat uit vijf aaneengesloten grachtenpanden in de binnenstad, eerder dit jaar voor een bedrag van 142 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door schandalen geplaagd WeWork blaast beursgang af

WeWork zit in zwaar weer. De beursgang, die eerder met veel bombarie was aangekondigd, gaat niet door. Een half jaar geleden was WeWork nog een veelbelovende startup, maar de afgelopen maanden kreeg de reputatie van het bedrijf steeds nieuwe klappen. 

Het bedrijf kwam de afgelopen tijd onder meer negatief in het nieuws door financiële transacties met de topman waar een luchtje aan zit. Hij had onder meer leningen aan zichzelf verstrekt. De werkplekkenverhuurder probeerde investeerders te paaien, door het interne integriteitsplan aan te passen.

Miniatuurvoorbeeld
Overzicht:

In de puinhoop die WeWork heet vecht ceo Neumann voor zijn baan

Later moest ceo Adam Neumann na druk van bestuursleden en zijn grootste geldschieters alsnog het veld ruimen.

Ondanks al deze maatregelen lukte het de aanbieder van flexibele werkplekken niet om grote beleggers te interesseren om te investeren in het bedrijf. Beleggers twijfelen aan het businessmodel en WeWork moest de waardering bijstellen van 47 miljard naar slechts zo'n 15 miljard dollar

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore