Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Megaoperatie: helft van Britse Thomas Cook toeristen terug

28 september 2019 13:40 Aangepast: 28 september 2019 13:53
Beeld © Getty Images

Ongeveer de helft van de ruim 150.000 Britse toeristen die met Thomas Cook op pad waren, is teruggevlogen. De luchtvaartautoriteit maakte bekend dat in vijf dagen tijd 76.000 gestrande toeristen zijn teruggegaan naar het Verenigd Koninkrijk met 343 vluchten.

Het is de grootste repatriëringsoperatie in vredestijd. De luchtvaartautoriteit UKCAA verwacht dat de operatie tot 6 oktober voortduurt.

In Nederland zijn via Neckermann en de Nederlandse tak van Thomas Cook ongeveer 10.000 mensen op pad. Zij worden niet teruggehaald. De mensen die via een van de twee organisaties hebben geboekt, zijn beschermd via de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). 

De SGR heeft met verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Corendon Airlines afgesproken dat de mensen op de datum die op hun vliegticket staat, terug kunnen vliegen. 

Mensen die met een van de twee reisorganisaties hebben geboekt en nog niet op pad zijn, moeten volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) hun reis om laten boeken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van