Bedrijven

Autodeelplatform SnappCar krijgt forse investering van oliebedrijf Q8

26 september 2019 07:16 Aangepast: 26 september 2019 07:24
Een van de deelauto's van Snappcar. Beeld © Snappcar

Het Nederlandse autodeelplatform SnappCar krijgt steun van het staatsoliebedrijf van Koeweit, Q8. Dat olieconcern heeft via zijn Nederlandse keten van tankstations Tango meegedaan aan een nieuwe investeringsronde in het bedrijf. Die leverde in totaal 8 miljoen euro op.

SnappCar, dat particulieren de mogelijkheid geeft hun auto te verhuren, heeft de investering nodig voor zijn ambitieuze groeiplannen. Het bedrijf wil voor deze zomer 1 miljoen gebruikers voor haar platform, tegenover de 700.000 mensen in Europa die de dienst nu gebruiken. Naast Nederland richt SnappCar de pijlen ook op Zweden, Denemarken en Duitsland.

Meer dan een tankstation

Tango wil de activiteiten uitbreiden. De tankstationketen wil ook autodelen, leasen, parkeren en openbaar vervoer aan gaan bieden. SnappCar was volgens Bert Gillis, directeur voor tankstations van Q8 in de Benelux, de beste samenwerkingspartij om daar munt uit te slaan.

Snappcar aan de andere kant kan naar eigen zeggen met Tango aan boord investeren in 'groei en gemak'. Daardoor hoeven klanten bijvoorbeeld niet meer zelf bij te tanken aan het einde van een rit en ook de sleuteloverdracht kan overgeslagen worden.

Details niet bekend

Hoeveel geld het Q8-onderdeel exact in SnappCar steekt in ruil voor welk belang, is niet bekendgemaakt. Aan de nieuwe investeringsronde namen naast Tango ook het autobedrijf Autobinck Group en de Deense investeerder in start-ups Founders deel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore