Bedrijven

Omstreden WeWork-topman Neumann stapt op na druk van investeerders

24 september 2019 20:20 Aangepast: 22 oktober 2019 10:26
Adam Neumann. Beeld © ANP

Ceo Adam Neumann van werkplekverhuurder WeWork treedt af als ceo. Dit doet hij na aanhoudende druk van bestuursleden en zijn grootste investeerders.

Dat heeft WeWork dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

Neumann heeft samen met zijn adviseurs besloten dat hij het best zijn rol als ceo kan opgeven, melden zij. De oprichter blijft wel aan als niet-uitvoerend bestuurder van het bedrijf.

Neumann geeft zijn overheersende zeggenschap in het bedrijf op. Hij wordt vervangen door twee co-ceo's: bestuursvoorzitter Sebastian Gunningham en financieel directeur Artie Minson.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

In de puinhoop die WeWork heet vecht ceo Neumann voor zijn baan

Beursgang uitgesteld

WeWork maakte in juli bekend dat het bedrijf dit jaar nog naar de beurs wil, maar die beursgang wordt voorlopig uitgesteld. Het lukte de aanbieder van flexibele werkplekken niet grote beleggers te interesseren om te investeren in het bedrijf. Beleggers twijfelen aan het businessmodel en WeWork moest de waardering bijstellen van 47 miljard naar slechts zo'n 15 miljard dollar.

Veel van de onzekerheid rondom de beursgang komt op het conto van de controversiële topman. SoftBank, de grootste investeerder in WeWork, drong aan op zijn vertrek. Verschillende bestuursleden overwogen zelfs een coup om Neumann af te zetten.

De afgelopen weken stapelen de problemen zich op. Twee grote deals van WeWork in Londen gingen niet door, er werd personeel ontslagen en The Wall Street Journal publiceerde een opmerkelijk verhaal over de 'over the top'-stijl van Neumann. Lees hier wat er allemaal mis ging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van