Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Nog geen duidelijkheid over toekomst Nederlandse tak Thomas Cook

23 september 2019 17:49
Beeld © Getty Images

Nederlandse vakantiegangers die met Thomas Cook hebben geboekt en op vakantie zijn, hoeven niet te vrezen voor problemen. Hun kosten zijn gedekt en ze kunnen ook gewoon terug naar huis vliegen, stelt de reisorganisatie. Over de toekomst van Thomas Cook Nederland is echter nog niets bekend.

Alleen de Britse tak van Thomas Cook is failliet, de Nederlandse tak heeft nog geen faillissement aangevraagd. Wel is er 'onduidelijkheid hoe het nu verder moet met de overgebleven bedrijven', zegt het bedrijf zelf. 

Thomas Cook Nederland, waar ook Neckermann Reizen toe behoort, valt namelijk onder een ander deel van de reisgigant dan het Britse Thomas Cook.

Alle opties besproken

Omdat nog niet duidelijk is wat de nieuwe situatie wordt, kunnen mensen voorlopig niet bij Thomas Cook Nederland boeken, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen RTL Z. 

De woordvoerder zegt: "We zijn momenteel druk in gesprek met de continentale tak. Kunnen we zonder de Britse tak verder gaan? Er is ook overleg met de Duitse en Belgische tak, alle opties worden besproken." Een van die opties is een overname, bijvoorbeeld door concurrent Sunweb.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Cook over de kop: 600.000 vakantiegangers de dupe

10.000 Nederlanders op reis

Ruim 10.000 Nederlanders zijn momenteel met het bedrijf op reis. Nog eens 40.000 tot 50.000 mensen hebben een reis geboekt, becijfert de reisorganisatie.

Overigens zijn Nederlandse reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of er geboekt hebben, ook tegen onheil verzekerd via de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Mocht het misgaan, dan worden geboekte reizen overgenomen, of vakantiegangers krijgen hun geld terug. Britse reizigers hebben minder geluk, zij worden niet beschermd door een dergelijk garantiefonds.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van