Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Weggestuurde Uber-chauffeurs kunnen in beroep

19 september 2019 08:01 Aangepast: 19 september 2019 12:34
Beeld © ANP

Chauffeurs die door Uber geblokkeerd zijn, kunnen nu in beroep tegen zo'n beslissing. Het bedrijf lanceert een geschillencommissie in Nederland.

Bij die commissie kan een geblokkeerde chauffeur bezwaar maken. Drie of meer collega's beoordelen vervolgens of de chauffeur een tweede kans zou moeten krijgen. Een dergelijke commissie bestaat ook al in Groot-Brittannië en Frankrijk. 

Als een chauffeur nu geschorst wordt door Uber, is het einde verhaal. De schorsing is onherroepelijk. Volgens Uber willen chauffeurs een kans om zichzelf te verdedigen. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jonge Uber-chauffeurs moeten nu eerst op cursus

Niet altijd kans op bezwaar

De weggestuurde chauffeurs kunnen niet altijd in beroep. Wie geblokkeerd is omdat hij of zij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag, het gebruik van verdovende middelen, gevaarlijk rijgedrag of het gebruik van ongepaste taal, komt niet in aanmerking voor een bezwaar. 

De geschillencommissie wordt gevormd door minimaal drie Uber-chauffeurs met goede beoordelingen. Hun oordeel is belangrijk, maar niet bindend. Het bedrijf kan altijd anders beslissen. In andere landen is dat volgens Uber nog niet gebeurd. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore