Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen

19 september 2019 07:19 Aangepast: 19 september 2019 09:40
Er wordt al maanden actie gevoerd voor behoud van XS4All. Beeld © ANP

KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (OR) van XS4All naast zich neergelegd. De or vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All.

KPN was verplicht om het advies van de OR mee te wegen in het besluit. Dat advies hoeft niet gevolgd te worden, maar dan moet per bezwaarpunt van de OR onderbouwd worden waarom KPN het niet eens is. 

Zo vond de OR dat hun kritiek verwaarloosd werd. Volgens de Telegraaf viel die kritiek slecht bij de bestuurders van KPN en XS4All. Die vinden namelijk dat ze de OR uitvoerig en zeer zorgvuldig hebben geïnformeerd over de voorgenomen integratie.  

Daar is de OR het overduidelijk niet mee eens. Volgens woordvoerder Daan Willems worden 'alle mogelijkheden' op het moment overwogen. De komende dertig dagen heeft de OR de tijd om te besluiten om al dan niet naar de rechter te gaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Conflict XS4All en KPN duurt voort, OR adviseert negatief over KPN-plannen

Sinds januari is er een conflict tussen de ondernemingsraad en KPN. Toen kondigde KPN aan dat XS4All als los merk zou gaan verdwijnen en dat de services op zouden gaan in een KPN-formule.

Klanten, (ex-)medewerkers en sympathisanten reageerden woedend. Er werd een actiecomité opgericht, een petitie om XS4All als merk te behouden kreeg meer dan 50.000 handtekeningen. Het hielp niet. In juni kondigde KPN aan dat ze het merk toch volledig wilde laten verdwijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden klanten willen naam XS4All houden: 'Zoveel meer dan mailadres'

Na die aankondiging begon een officiële procedure, waarbij de OR probeert de integratie tegen te houden. Op dit moment gaat die een laatste fase in. De ondernemingsraad van XS4All heeft nu 30 dagen de tijd om te beslissen of ze naar de rechter stappen. Daar zouden ze alsnog kunnen proberen om de integratie te voorkomen. 

Woordvoerder Daan Willems van de OR zei begin september tegen RTL Z dat hij verwacht dat de ondernemingsraad sterk staat, mocht het uitlopen op een rechtszaak. In een reactie laat Willems weten: "Ons gegeven advies is duidelijk, dit lijkt een onverantwoord besluit en kan voor de gehele KPN-groep slecht uitpakken. We zullen de argumenten van de bestuurder tot ons nemen en bepalen wat onze vervolgstappen zullen zijn. Op dit moment sluiten we niets uit." aldus Daan Willems van de OR."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore