Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Lego opent in hoog tempo winkels in China

03 september 2019 13:37
Beeld © Lego

Speelgoedbedrijf Lego bouwt hard aan de activiteiten in China. In het eerste halfjaar werden daar 80 nieuwe winkels gebouwd. Het bedrijf denkt misschien ook in India winkels te beginnen.

Aan het eind van het jaar denkt Lego wereldwijd bijna 600 winkels te hebben. Daarvan zullen er ruim 140 in China staan. Eind vorig jaar had Lego in China nog maar 60 winkels en een jaar geleden nog 36.

Het is een fysieke product, het is belangrijk dat kinderen het kunnen uitproberen in een winkel, aldus topman Niels Christiansen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Belegging in Lego levert meer op dan aandelen, obligaties of goud'

China en India

De omzet in China groeide in het eerste halfjaar met dubbele cijfers. Lego verwacht ook veel van India, waar over 10 jaar zo'n 100 miljoen kinderen zijn in een middenklasse gezin, aldus Christiansen. Hij hoopt dat Lego het in India net zo goed zal gaan doen als in China.

Alhoewel nog niet is besloten dat er in India winkels zullen worden geopend, zegt Christiansen dat hij dat denkt dat Lego er wel vestigingen zal gaan openen. Begin komend jaar wordt er in ieder geval al een kantoor geopend.

Nettowinst daalt

In de VS en in West-Europa groeide de omzet in het eerste halfjaar met minder dan 10 procent. De totale omzet steeg wel, met een kleine 4 procent tot 14,8 miljard Deense kroon (bijna 2 miljard euro).

De nettowinst daalde echter, met 12 procent tot een kleine 2,7 miljard Deense kroon (348 miljoen euro). Dat kwam doordat Lego geld stak in het ontwikkeling van nieuwe producten, vooral op het snijvlak tussen fysiek speelgoed en digitaal.

Zo werd onlangs de Hidden Side-serie op de markt gebracht, echt speelgoed met een augmented reality app. Daarbij kunnen kinderen door hun telefoon of tablet op het speelgoed te richten bijvoorbeeld spoken zien in een stadje dat ze hebben gebouwd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore